Νέα κρούσματα covid και θάνατοι στην Ελλάδα 2022 ecovita
Νέα κρούσματα covid στην Ελλάδα

Το συγκεκριμένο γράφημα σας παρουσιάζει τα κρούσματα covid-19 και τους θανάτους στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2022. Στην πρώτη εικόνα, βλέπουμε στο διάγραμμα τα κρούσματα κορονοιού που προέκυψαν από την 1η έως και 14η Φεβρουαρίου 2022. Από τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου παρατηρούμε μείωση κρουσμάτων και μετά μια αύξηση την 4η, ακολουθώντας μείωση την 5η μέρα. Ύστερα, από την 5η μέχρι την 8η παρατηρούμε αύξηση και στη συνέχεια μια σταδιακή μείωση έως την 12η μέρα.

Νέα κρούσματα covid και θάνατοι στην Ελλάδα 2022 ecovita
Νέοι θάνατοι από covid στην Ελλάδα

Στην δεύτερη εικόνα αναφέρουμε τους καθημερινούς θανάτους στην Ελλάδα από την 1η Φεβρουαρίου 2022 έως και την 14η Φεβρουαρίου 2022. Στις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου παρατηρούμε μια πιο σταθερή αύξηση και έπειτα μείωση των θανάτων. Από την 3η μέρα έως και την 5η υπήρξε μια ξαφνική πτώση η οποία όμως ήταν προσωρινή. Την 5η μέρα μια ξαφνική αύξηση των θανάτων η οποία κράτησε έως την 7η μέρα. Στη συνέχεια, βλέπουμε μια μείωση των θανάτων από την 7η έως και την 9η μέρα και μια αύξηση ξανά.

Χρήσιμες οδηγίες προστασίας από τον covid

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες χρήσιμες και βασικές οδηγίες για την προστασία κατά του κορονοιού σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας:

  1. Αυστηρή τήρηση των ατομικών μέτρων υγιεινής όπως προσεκτικό πλύσιμο χεριών και κάλυψη του στόματος κατά τη διάρκεια του βήχα.
  2. Αποφυγή επαφής με ασθενείς που έχουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (π.χ. βήχας)
  3. Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή, επικοινωνούμε με τον γιατρό μας και παραμένουμε σπίτι μας.
  4. Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ή χώρους με πυκνό συνωστισμό.
  5. Συχνή απολύμανση χώρων

Για περισσότερες οδηγίες κατά του κορωνοϊού πάτα εδώ!

Για απολύμανση χώρου κάνε κλικ εδώ!

Recommended Posts