Ψύλλοι

Καταπολέμηση ψύλλων

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Οι ψύλλοι της τάξης Siphonaptera αριθμούν πάνω από 2000 διαφορετικά είδη και προσβάλλουν τα ζώα και τον άνθρωπο. Μεταφέρουν διάφορους μικροοργανισμούς που προκαλούν σοβαρές ασθένειες όπως τη βουβωνική πανώλη και τη σαλμονέλωση. Επίσης, μπορούν να μεταδίδουν και ιογενείς ασθένειες όπως η εγκεφαλίτιδα. Δεν τους αρέσει το φως, ούτε η καθαριότητα και τρώνε οργανικές ύλες που βρίσκουν στο πάτωμα περιμένοντας να περάσει ο κατάλληλος ξενιστής.

Καταπολέμηση ψύλλων
Απαλλαγή από ψύλλους

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Οι ψύλλοι τρώνε αίμα ζώων ή ανθρώπων, ενίοτε παραμένουν σε ένα ξενιστή, αρκετά είδη όμως πηγαίνουν από άτομο σε άτομο. Η ταχύτητα κίνησης των ψύλλων πάνω στο δέρμα προκαλεί εκνευρισμό και ενόχληση, που χειροτερεύει τις ώρες ανάπαυσης προκαλώντας αϋπνία. Όταν ο ψύλλος τρυπήσει το δέρμα του ξενιστή, αντλεί το αίμα ενώ ταυτόχρονα εκκρίνει σάλιο που εμποδίζει την πήξη του αίματος. Το σημείο επαφής συνήθως εκδηλώνει ερύθημα ή οίδημα.

Απεντόμωση ψύλλων

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ

Τα περισσότερα είδη ψύλλων δεν επιβιώνουν σε συστηματικά καθαρισμένους χώρους . Επίσης, πραγματοποιούμε υπολειμματικούς ψεκασμούς στους χώρους διαβίωσης των ζώων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους τοίχους και στις επιφάνειες. Τέλος, σε περιπτώσεις μεγάλης προσβολής η επέμβαση επεκτείνεται σε ολόκληρο το οίκημα.

Απεντόμωση ψύλλων

Μάθετε περισσότερα. Επικοινωνήστε μαζί μας: