Ποντίκια και Αρουραίοι

Εξολόθρευση αρουραίων

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τα τρωκτικά (Rodentia), όπως ποντίκια και αρουραίοι, αποτελούν τάξη θηλαστικών πλακουντοφόρων. Αριθμούν πάρα πολλά είδη, με τα πιο διαδεδομένα τα συμβιωτικά τρωκτικά στο οποία υπάγονται τα ποντίκια. Τα ποντίκια ανήκουν στην οικογένεια Muridae και κυριότερα είδη είναι ο Νορβηγικός και ο Καστανός (καφέ) Αρουραίος και το οικιακό ποντίκι.

Εξολόθρευση αρουραίων
Εξολόθρευση ποντικών

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τα τρωκτικά προκαλούν καταστροφές σε κτήρια και εγκαταστάσεις αφού για να ακονίσουν τα δόντια τους ροκανίζουν ξύλο, ρουχισμό και καλώδια. Ακόμα, μολύνουν τις τροφές στην αναζήτησή τους για φαγητό και καταφύγιο και αποτελούν σημάδι ελλιπής καθαριότητας. Μεταφέρουν σημαντικές ασθένειες όπως πανώλη, λεπτοσπείρωση, σαλμονέλα, λύσσα, τύφο καθώς και βακτηριολογικές ασθένειες.

Καταστρέφουν τις καλλιέργειες (σιτηρά, πατάτα, ρύζι)  και τα αποθηκευμένα τρόφιμα μολύνοντάς τα με τα περιττώματα τους, κάνοντας τα προϊόντα ακατάλληλα προς κατανάλωση.

Ποντικοπαγίδες

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ

Λαμβάνοντας υπόψη τα βασικά μέτρα πρόληψης όπως να να μην υπάρχουν τρύπες σε τοίχους, πόρτες και παράθυρα και θα πρέπει να δίνεται δέουσα σημασία στην καθαριότητα του χώρου.

Στην EcoVita πραγματοποιείται εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης των τρωκτικών, ακολουθώντας συγκεκριμένα στάδια ενεργειών σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΦΕΤ και του ΥΠ.Α.Α.Τ.

Ποντικοπαγίδες

Μάθετε περισσότερα. Επικοινωνήστε μαζί μας: