Μύγες

Απεντόμωση μύγας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Οι οικιακές μύγες, της οικογένειας Muscidae, είναι τα πιο κοσμοπολίτικα από τα δεκάδες γνωστά είδη. Προσβάλλουν τόσο τον άνθρωπο όσο και τα ζώα. Επίσης, τις βρίσκουμε σε ανοιχτές ηλιόλουστες περιοχές, καθώς δεν είναι δραστήριες τις βροχερές ημέρες. Το φθινόπωρο που αρχίζουν να πέφτουν οι θερμοκρασίες, οι οικιακές μύγες, μπαίνουν στα σπίτια και νομίζουμε ότι μας τσιμπάνε.

Απεντόμωση μύγας
Πως να διώξω τις μύγες

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Οι πληγές ή τα τραύματα προσελκύουν τις μύγες. Συγκεκριμένα, συνηθίζουν να πηγαίνουν σε περιοχές όπως γύρω από τα μάτια, τη μύτη και το στόμα. Όταν μας βοσκίσει με την προβοσκίδα της, πετά από ξενιστή σε ξενιστή ή αλλάζει θέση ακόμη και αν δεν την ενοχλήσει κανείς. Γι’ αυτό αποτελεί έναν εξαιρετικό φορέα παθογόνων μικροοργανισμών και λοιμώξεων όπως η σαλμονέλωση και η χολέρα.

Ψεκασμός με σπρέι για μύγες

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ

Συμπερασματικά, πέραν από τα μέτρα σχολαστικής καθαριότητας και  ατομικής υγιεινής, ένα από τα σημαντικότερα μέτρα που μπορούμε να πάρουμε είναι η απομάκρυνση των απορριμμάτων πάσης φύσεως από τους χώρους των κατοικιών και την τοποθέτησή τους σε κάδους που κλείνουν καλά. Επιπλέον, υπάρχουν διάφοροι τρόποι αντιμετώπισής τους. Τέτοιοι είναι οι υπολειμματικοί ψεκασμοί τοίχων και επιφανειών όπου τα ενήλικα έντομα παραμένουν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τέλος, υπάρχουν μηχανικοί τρόποι καταπολέμησής τους όπως οι παγίδες. Η επιλογή του τρόπου αντιμετώπισης εξαρτάται από το είδος του χώρου που θέλουμε να καλύψουμε.

Ψεκασμός με σπρέι για μύγες

Μάθετε περισσότερα. Επικοινωνήστε μαζί μας: