Κουνούπια

Καταπολέμηση κουνουπιών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τα κουνούπια της μεγάλης οικογένειας Culicidae  αριθμούν περίπου 3.500 διαφορετικά είδη παγκοσμίως. Τα γνωστά είδη  στην Ελλάδα είναι κυρίως το κοινό κουνούπι και το κουνούπι Τίγρης. Έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον υγειονομικής σημασίας, μιας και τα θηλυκά νύσσουν τον άνθρωπο και μεταφέρουν σοβαρότατες ασθένειες όπως τον ιό του Δυτικού Νείλου, ελονοσία, κίτρινο πυρετό, εγκεφαλίτιδες και Καλά-αζάρ, που μεταδίδεται κυρίως σε ζώα (σκύλους) αλλά και στον άνθρωπο.

Καταπολέμηση κουνουπιών
Κουνούπια απεντόμωση

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το συγχρονισμένο φτερούγισμά τους προκαλούν το σφύριγμα και διακόπτουν τον ύπνο μας. Επιπλέον, προσελκύονται από την έντονη κίνηση και την θερμότητα που εκπέμπει το ανθρώπινο σώμα.

Τέλος, ζουν στη λάσπη και στα έλη, σε κοίτες μικρών λιμνών και σε ρυάκια που κυλούν αργά, καθώς και στα σπίτια μας σε κάποιο αρκετά ψηλό σημείο χωρίς έντονο φωτισμό.

 

Ψεκασμός για κουνούπια

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ

Επομένως, για την καταπολέμηση των κουνουπιών (κουνουποκτονία) εκτός από τα φυσικά και βιολογικά μέτρα που μπορούμε να πάρουμε, καταφεύγουμε σε χημικά μέτρα με αντιμετώπιση από το έδαφος σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, λαμβάνοντας υπόψη τις εστίες μόλυνσης αλλά και προσβολής, αποφεύγοντας την πρόκληση δηλητηρίασης.

Ψεκασμός για κουνούπια

Μάθετε περισσότερα. Επικοινωνήστε μαζί μας: