Απολύμανση Covid-19

Απολύμανση Covid-19

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ COVID-19

Το Δεκέμβριο 2019 στην επαρχία Γουχάν της Κίνας ανίχνευσαν τον νέο κορωνοϊό SARS-Cov-2 (Covid-19). Έκτοτε, έχει προκαλέσει αναστάτωση στις περισσότερες χώρες του πλανήτη μας λόγω της διασποράς του. Αναλυτικότερα, μεταδίδουμε τον ιό Covid-19 μέσω των σταγονιδίων από άνθρωπο σε άνθρωπο κυρίως με τον βήχα, το φτάρνισμα και την ομιλία μας καθώς και με την επαφή μολυσμένων επιφανειών. Ο χρόνος επώασης του ιού διαρκεί από 2 – 14 ημέρες με μέση διακύμανση τις 5 – 7 ημέρες. Τα κύρια συμπτώματα της νόσου είναι ο έντονος πυρετός και ο βήχας. Επιπλέον, μπορεί κάποιος να εμφανίσει συμπτώματα όπως δυσκολία στην αναπνοή, καταβολή, μυαλγίες, ανοσμία ή και δυσγευσία. Τα συμπτώματα είναι συνήθως ήπια για τους νοσούντες που έκαναν το εμβόλιο ή/και δεν ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Ωστόσο, όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου εμφανίζουν μεγαλύτερες πιθανότητες για επιπλοκές και χρειάζονται νοσηλεία.

Απολύμανση Covid-19
Απολύμανση κορονοϊού

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο Covid-19 επιβιώνει σε επιφάνειες από λίγες ώρες έως αρκετές ημέρες. Επιπρόσθετα, οι συνθήκες περιβάλλοντος ευνοούν την επιβίωσή του αλλά παίζει ρόλο και ο τύπος της επιφάνειας. Επομένως, κρίνουμε απαραίτητα τα σωστά μέτρα υγιεινής, καθαριότητας και απολύμανσης των χώρων και των επιχειρήσεων.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που εντοπίσετε επιβεβαιωμένο κρούσμα με Covid-19 στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης σας, στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας σας  ή ακόμα και σε μέσο μαζικής μεταφοράς, όπως λεωφορεία, τρένα, πλοία ή επιβατικούς σταθμούς είναι απαραίτητη η εξυγίανση των επιφανειών και των αντικειμένων. Στην EcoVita λαμβάνουμε αυστηρά μέτρα και υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα απολύμανσης για  τον ιό Covid-19. Ειδικότερα, αυτό το εφαρμόζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., έτσι ώστε οι συγκεκριμένοι χώροι να μην αποτελούν εστίες περεταίρω επιμόλυνσης.

Απολύμανση covid-19 σε λεωφορείο
Αντιμετώπιση covid-19

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Συμπερασματικά, οι ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσετε είναι σίγουρα η άμεση απομάκρυνση όλων των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με Covid-19. Επίσης, κρατάτε μακριά και το σύνολο των ατόμων που ήρθαν σε επαφή μαζί τους. Στη συνέχεια, πραγματοποιούμε την  απολύμανση των χώρων της επιχείρησης σας σύμφωνα με τα πρωτόκολλα και τις κατευθυντήριες γραμμές που έχει εκδόσει ο Ε.Ο.Δ.Υ. Τέλος, σας εκδίδουμε την απαραίτητη βεβαίωση εφαρμογής απολύμανσης κατά του Covid-19.

Μάθετε περισσότερα. Επικοινωνήστε μαζί μας: