Έντομα και δημόσια υγεία 2015

“Έντομα και δημόσια Υγεία” ήταν η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2015 παρακολούθησαν οι γεωπόνοι της επιχείρησης μας, στα πλαίσια της διαρκούς επιμόρφωσης τους στην αίθουσα Τύπου του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Σταδίου.Διοργανώθηκε από το  Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και το Σύλλογο Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος της περιοχής του Κ.Υ. Χαλανδρίτσας (διαβάστε περισσότερα εδώ).

 Η πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία των Δρ. Παναγιώτη Μυλωνά (ερευνητής του Τμήματος Εντομολογίας και Γ. Ζωολογίας, καθώς και  αναπληρωτής Δ/ντής του Ινστιτούτου) και του  Δρ. Αντώνιου Μιχαηλάκη (ερευνητή του Τμήματος Εντομολογίας και Γ. Ζωολογίας του Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου) στην ημερίδα, καθήλωσαν πραγματικά το κοινό. Η πολιτεία ανέδειξε την ανάγκη για οργανωμένη προστασία, όσο και από τους ιδιώτες και αφετέρου η αποφυγή υπερβολών και κακής χρήσης προστατευτικών που οδηγούν, εκτός των άλλων, σε ανάπτυξη ανθεκτικότητας και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας.

Οι ερευνητές θεωρούν την επιτήρηση (monitoring) η βασική συνιστώσα ενός αποτελεσματικού συστήματος προστασίας. Αυτό, προϋποθέτει γνώση της βιολογίας των εντόμων (στάδια, ενδιαιτήματα, συνθήκες ανάπτυξης κλπ.), της περιοχής προστασίας, καθώς και χρήση μεθόδων και τακτικών που ανέπτυξαν πρόσφατα με σκοπό τον καθορισμό του είδους του εντόμου.

Διάβασε περισσότερα εδώ!

Επισκέψου το Blog μας!

Recommended Posts